imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Bode, întrebat despre Irina Alexe, pensionară din MAI numită secretar de stat: Dacă cea mai mare pro

Bode, întrebat despre Irina Alexe, pensionară din MAI numită secretar de stat: Dacă cea mai mare problemă pe care o are este pensia pe care o încasează, îi voi solicita să renunţe la una dintre cele două / PLUS a venit cu această propunere

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, miercuri seară, despre numirea Irinei Alexe, pensionar din MAI, în funcţia de secretar de stat şi a afirmat că dacă pensia specială pe care o încasează aceasta este singura problemă, îi va solicita să renunţe la una dintre cele două. ”Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru”, a afirmat Bode, precizând că propunerea pentru numirea acesteia a fost făcută în cadrul coaliţiei de către PLUS.

Lucian Bode a fost întrebat, miercuri seară, la Realitatea PLUS, despre numirea Irinei Alexe în funcţia de secretar de stat la MAI şi a afirmat: ”Doamna Irina Alexe a fost numită secretar de stat în MAI. Numirea şi eliberarea seretarilor de stat este atributul primului-ministru (...) Suntem într-un guvern de coaliţie şi în acesta ministerele au fost negociate între parteneri, iar poziţiile de secretari de stat de asemenea. USR PLUS, mai exact PLUS, a venit cu această propunere”.

Bode a prcizat că îşi doreşte secretari de stat competenţi şi, dacă pensia secială este singura problemă a Irinei Alexe, îi va cere să renunţe la pensie sau salariu.

”Dacă cea mai mare problemă pe care o are doamnei Irina Alexe este pensia pe care o încasează eu spun astăzi public, fără să mă consult cu domnia sa, că îi voi solicita să rnunţe la una dintre cele două – la pensie sau la salariu. Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru şi va renunţa la pensie şi va rămâne la indemnizaţie. Suntem în coaliţie şi ne asumăm toate numirile, indiferent din partea cărui partener vin”, a mai declarat Bode.

Acesta a adăugat că ”evaluarea unui secretar de stat trebuie făcută în baa activităţii, nu a eventualelor chestiuni din trecutul său”.

Potrivit Hotnews, Irina Alexe s-a pensionat în 2016, la 42 de ani, iar la momentul acela avea o pensie specială de 13.000 de lei.

Recent, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că se lucrează la un proiect de lege, astfel încât să nu se mai poată cumula pensia cu salariul de la stat.

”Acest proiect încurajează mult munca în sistemul public, menţinerea în viaţa activă şi respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral – să nu poţi să cumulezi două surse publice de venit în acelaşi timp”, a explicat Turcan.

Comment As:

Comment (0)