imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Comisia de Disciplină a decis ca Universitatea Cluj să piardă la masa verde meciul cu Farul / U. Clu

Comisia de Disciplină a decis ca Universitatea Cluj să piardă la masa verde meciul cu Farul / U. Cluj: În spatele deciziei se ascunde o totală lipsă de respect pentru spiritul competiţiei.

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, miercuri, respingerea plângerii clubului Universitatea Cluj ca neîntemeiată şi adminterea sesizării Departamentulul de Competiţii, astfel că gruparea clujeană a pierdut la masa verde meciul cu Farul Constanţa, care ar fi trebuit să se dispute 2 decembrie.

Clubul Universitatea Cluj s-a declarat dezamăgit de decizie, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial:

FC Universitatea Cluj a luat notă cu dezamăgire de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a acorda clubului Farul Constanţa toate cele trei puncte în partida care trebuia să se dispute în data de 2 decembrie pe Cluj Arena, dar la care adversarii noştri nu s-au prezentat, invocând un focar de COVID-19 care nu s-a mai confirmat ulterior.

Comisia de Etică şi Disciplină a FRF a respins, miercuri, plângerea clubului nostru în acest caz, în ciuda dovezilor şi argumentelor aduse de FC Universitatea Cluj privind modul în care Farul Constanţa s-a folosit, într-o totală lipsă de fair play, de contextul pandemic pe care îl traversăm pentru a obţine trei puncte la masa verde, fără a se prezenta la Cluj-Napoca.

Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată. Admite sesizarea Departamentului de Competiţii a FRF În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfăşurare a competiţiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanţa)”, este decizia seacă a Federaţiei, în spatele căreia se ascunde o totală lipsă de respect pentru spiritul competiţiei, faţă de suporteri şi de fotbalul jucat pe teren.

În urma acestei decizii, ”U” ajunge pe poziţia a 10-a în clasamentul Ligii a II-a.

Acesta este cea mai recentă dintr-o mai lungă serie de decizii luate împotriva FC Universitatea Cluj - trei doar în ultimele opt zile! - care au influenţat, în defavoarea clubului nostru, lupta pentru locurile de play-off şi ne-au împiedicat să ajungem în semifinalele Cupei României:

16.02.2021 – FRF anulează rezultatele echipei Turris Turnu Măgurele, în urma retragerii acesteia din campionat. FC Universitatea Cluj pierde trei puncte în clasament.

03.03.2021 – FC Universitatea Cluj vs. Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Cupa României): Arbitrul dictează un penalty inexistent pentru oaspeţi, apoi ignoră un fault grosolan asupra lui Acka în careul echipei din Târgu Jiu, la care se impunea penalty, pentru ca imediat să îi arate cartonaşul roşu fundaşului nostru Srghian Luchin, influenţând decisiv rezultatul partidei.

08.03.2011 – Comuna Recea vs. FC Universitatea Cluj (Liga 2): Arbitrul fluieră eronat un penalty împotriva echipei noastre şi viciază rezultatul final al partidei.

10.03.2011 - Comisia de Etică şi Disciplină a FRF decide ca FC Universitatea Cluj să piardă partida cu Farul Constanţa, la care adversarul nu s-a prezentat”.

Comment As:

Comment (0)