imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Transmit copiii mai usor virusul SARS COV2?

Coronavirusul ne tine peval! NU este un virus sezonier

Informațiile despre SARS COV 2 ingrijoreaza tot mai mult lumea. Sunt studii care spun ca cei mici sunt transmitatori mai periculosi ai virusului decat adultii. Ce stie cert este ca sistemul imunitar al celor mici lupta altfel cu virusul asta mare. Si inca o veste de care trebuie sa tinem cont: SARS COV2 nu este sezonier, ne va tine peval indiferent de anotimp!

Un studiu al unei publicatii americane incrunta si mai mult fruntile oamenilor satui deja de subiectul coronavirus. Acesta vine cu informatii care demonstreaza ca cei mici pot transmite virusul mult mai usor decat ar face-o un adult. Epidemiologii fac apel la calm. Studiile nu inseamna concluzii. Inca mai avem multe de aflat despre acest SARS COV 2. ” Este în cercetare gradul de infectivitate al copiilor care sunt contaminați cu acest virus dar nu s-au adunat suficiente dovezi pentru a se stabili cu certitudine ca copiii sunt o potentiala sursa mult mai infectioasa decatun adult care este contaminat cu virusul acesta.”  a declarat dr. Doina Azoicăi, medic primar Epidemiologie.

O veste bună este ca cei mici au un atu fata de noi, adultii in fata noului coronavirus.. Virusul care a pus monopol pe spitale și viata tuturor ii afecteaza intr-o mica masura: Nu este stabilit un grad diferentiat al incarcaturii virale la copii ci ceea ce este constatat si din situatiile la nivel mondial, copiii nu dezvolta infectia la fel de frecvent ca si adultii iar cea mai obosnuita manifestare este cea respiratorie fara sa fie insotita de maniferstarile acelea imunologice grave.” a mai spus medicul.

Medicii fac apel la responsabilitate si precautie cand este vorba de noul coronavirus. ”Sa ne invatam sa traim cu el”, nu este o vorba in vant. Virusul a venit sa stea. Nu este confirmat faptul ca tulpina care circula de sars cov 2 ar fi suferit vreo mutatie care sa explice reaparitia sau revenirea numarului de cazuri.  S-a dovedit faptul ca virusul nu are sezonalitate deci nu merge dupa modelul pe care l-am previzionat dupa modelul de evolutie al virusului gripal care in timpul verii are o circulatie si o agresivitate mai mica a virusului datorita conditiilor de temperatura. ” a adaugat doamna Azoicai.

Conform ultimei informari la nivelul tarii au fost confirmate 1295 de cazuri de imbolnaviri cu noul coronavirus dintre care 34 in judetul Iasi.

 

 

Comment As:

Comment (0)