imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

45 de ieșeni au coronavirus! Numărul este îngrijorător și la nivel național, 1356 de cazuri noi!

Cifrele pe care Grupul de Comunicare Strategică le furnizează zi de zi de la începutul pandemiei ne întristează de la o zi la alta, cel puțin în ultima perioadă. Coronavirusul își face de cap în România și se vede si azi. 1356 de români au fost confirmați cu noul coronavirus dintre  care 45 la nivelul județului Iași.  Singurul lucru îmbucurător este că se testează mult, 23.346 de teste în ultimele 24 de ore dintre care 9.780 la cerere.

Recomadarea celor din linia întâi este să fim tresponsabili atât față de noi cât și față de ceilalți. Masca nu este o formă de cenzură, nu ne face proști și mai puțin vulnerabili în fața unui virus despre care încă nu se știu multe lucruri.

La Iași unitățile medicale se mobilizează pentru a face față internărilor determinate de numărul de îmbolnăviri.

”Vom lucra mult mai relaxați în ceea ce privește posibilitatea de internare a pacienților pentru că am prmit un suport  din partea Spitalului Militar. Eu vreau să mulțumesc în mod de osebit doameni director de la Direcția de Sănătate Publică, Cătălina Benchea și de asemenea domnului comandant de la Spitalul Militar care s-a implicat și avem 28 de locuri pentru zona de confirmați din care 10 locuri cu posibilitatea administrării de oxigen  și trei locuri la Terapie Intensivă. Am acoperit și din punct de vedere al politicii de personal cu doctori de boli infecțioase dintre care unul venit din rețeaua Minnisterului Apărării Naționale, un alt medic infecționist va veni din rețeaua Ministerului Sănătății și în felul acesta nu vom mai avea emoții de la o gardă la alta că  nu vom mai avea locuri pentru pacienți.”

Comment As:

Comment (0)