imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității

Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.

Părinții consultați la fiecare decizie

Motivele sunt lesne de înțeles și anume sălile de clasă care nu permit distanțarea între elevi. Încă din luna august direcțiunea și corpul de profesori au avut nenumărate ședințe cu părinții, pe tot felul de canale de comunicare pentru găsirea de soluții care să fie unanim acceptate

nclusiv directorul colegiului, Cristina Chiriac a arătat o disponibilitate crescută și a răspuns tuturor întrebărilor care i-au fost adresate pe grupurile de WhatsApp. Și nu au fost puține, având în vedere că efectivul de elevi de la Colegiul Eminescu numărăr 1.566 de copii din toate ciclurile de învățământ.

 

„Înainte de începerea anului școlar am organizat o ședință cu părinții și la nivelul școlii, toți reprezentanții comitetelor de părinți au fost prezenți și împreună am hotărât această înjumătățire a colectivelor din cauza faptului că, privind normele apărute destul de târziu de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, referitoare la obligativitatea de a păstra distanța de 1 metru între elevi, nu ne permit nouă să venim cu toate colectivele de elevi la școală. Nu încap, alte școli au săli de audiții, laboratoare, amfiteatre. Eu nu am ce transforma, sălile mele sunt standard și sunt mici”,

Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu

 

Din acest motiv s-a luat decizia împărțirii elevilor, ca la fiecare două săptămâni de zile jumătate să participe la cursuri, iar cealaltă să urmează orele online.

 

 

Nemulțumiri apărute de la banda de internet

 

 

Pentru pregătirile necesare ca orele de curs în sistem online să fie desfășurate în parametri optimi nu a existat timp. Pentru că, după cum se știe foarte bine, nici în luna august nu se știa în mod sigur dacă anul școlar va fi deschis pe 14 septembrie. Iar la nivel național încă se lucra la scenariile după cum se vor derula cursurile.

 

Astfel că fiecare unitate de învățământ a avut la dispoziție un timp scurt pentru chestiuni multiple. La Colegiul Eminescu problemele au apărut la banda de internet insuficientă pentru conectarea simultană a sutelor de elevi rămași acasă.

Însă, din explicațiile oferite de conducerea unității, problema este una rezolvabilă în zile, nu săptămâni.

„Nemulțumirea a apărut că nu am încă asigurat internetul. Am cerut și sprijin și am făcut apel la un pic de înțelegere. Și părinții au fost de acord atunci. De ce când au fost prezenți și-au exprimat înțelegerea, compasiunea, calmul și tot ce doriți dv. și imediat la o zi, astăzi, a doua zi de școală, toți părinții sunt nemulțumiți. De ce? Ieri (luni, 14 septembrie nota red.) a fost diriginție, spuneți-mi și mie cât au pierdut copiii de ieri până astăzi? De mâine (16 septembrie 2020) corpul A al școlii va avea internet”,

Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu

„Este o situație care nu s-a anticipat”

Directorul Colegiului Eminescu a avut un mesaj atât pentru cadre didactice dar și pentru părinți, să înțeleagă că totuși acest an este unul neregăsit în tiparul celor anteriori și în care efortul ar trebui să fie susținut în mod general de toată lumea.

Pentru că nimeni, în trecut, nu a anticipat modul în care urma să se desfășoare procesul educațional din 14 septembrie 2020.

sursa botosaneanu 

Comment As:

Comment (0)