imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Polițiștii suceveni primesc bastoane cu electroșoc pentru a-i ”curenta” pe indivizii violenți

Primele bastoane cu electroșoc intră în aceste zile în dotarea polițiștilor suceveni, aceste arme de autoapărare fiind cerute insistent de sindicaliștii din poliție de câțiva ani de zile. Conform datelor oficiale care ne-au fost comunicate de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, este vorba de 110 bastoane cu electroșoc care sunt distribuite pentru județul nostru.

La Secția Rurală Gura Humorului, de exemplu, au fost alocate trei astfel de bastoane, care vor fi distribuite echipajelor de serviciu și la posturile comunale arondate.

Agentul-șef principal Vasile Grumăzescu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), organizația Suceava, șeful Postului de Poliție Păltinoasa, a salutat aceste achiziții pe care le consideră foarte importante.

Liderul SNAP Suceava și colegii de la SNAP România au făcut solicitări pentru aceste bastoane cu electroșoc încă din 2016, inclusiv prin intermediul cotidianului ”Monitorul de Suceava”.  

El a subliniat că bastoanele sunt în principal pentru a păstra distanța între polițist și un individ recalcitrant. Acestea pot fi folosite direct pe ”pielea agresorului” doar în situații limită și nu în zone vitale ale corpului.    

”Cred că aceste bastoane ar fi mult mai eficiente şi mai puţin vătămătoare în cazul în care un poliţist se află sub ameninţarea unei persoane agresive. Pistolul nu poate fi folosit decât în cazurile mai deosebite, iar cu aceste bastoane cred că poliţiştii vor fi mai feriţi de riscul de a fi supuşi ultragierii”, a declarat Vasile Grumăzescu. De-a lungul lungii sale cariere de polițist, Vasile Grumăzescu a fost de multe ori în situații limită, fiind ultragiat, astfel că se exprimă în cunoștință de cauză.

 Monitorul de Suceava

Comment As:

Comment (0)