imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Primarul Nistor Tatar a inițiat retragerea municipiului Rădăuți din ACET

Nistor Tatar, primarul PSD al municipiului Rădăuți, a anunțat că a demarat procedurile de retragere din ACET și este convins că aleșii locali vor vota pentru binele locuitorilor orașului. Nistor Tatar a prezentat și mai multe argumente pentru ca municipiul Rădăuți să nu mai facă parte din această structură pe care o consideră ”nocivă” pentru întreaga populație a orașului.

”Dorința de a retrage municipiul Rădăuți din această formă de asociere vine după numeroasele discuții pe care le-am avut cu locuitorii orașului. În prezent, SC ACET SA, operatorul de furnizare de apă potabilă și colectare a apelor uzate, oferă servicii de foarte slabă calitate și totul pe banii și nervii rădăuțenilor. Această mizerie trebuie să înceteze cât mai rapid”, a spus Nistor Tatar.

Primarul din Rădăuți a amintit că o dată la 5 ani ACET avea obligația de a negocia structura prețurilor și tarifelor, însă acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce reprezintă o sfidare la adresa locuitorilor orașului.

Mai mult, Nistor Tatar îi acuză pe cei de la ACET că au încălcat și alte clauze din contract. Una dintre aceste clauze se referea la aducerea terenului la starea inițială după efectuarea unor lucrări de reparații sau intervenții.

”Acest articol a fost încălcat la toate lucrările de reparație și întreținere a instalației, nici una din lucrările de aducere la cotă nefiind conformă, în urma realizării lucrărilor existând denivelări și surpări în timp ale zonei de intervenție”, a arătat Nistor Tatar.

Primarul din Rădăuți i-a acuzat pe cei de la ACET și de faptul că nu pun la dispoziție documentele necesare calculării redevenței anuale care trebuie achitată la bugetul administrației locale.

Monitorul de Suceava

Comment As:

Comment (0)