imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Reiser Bârlad fãrã conducere: angajatii cu mapa-în concedii, iar cei cu sapa, la muncã!

NESIMTIRE… Toatã protipendada de la SC Reiser Ldp Bârlad, societatea de drumuri din subordinea CLM, este în concediu! Si-au luat cu totii concedii pe bandã rulantã! De la director interimar pânã la seful de coloanã si cel de echipã, toatã lumea si-a luat fie concediu de odihnã, fie medical! În locul tuturor celor care se rãsfatã la soare, a rãmas un singur salariat TESA, cu simt de rãspundere, în persoana lui Mihai Anghelutã. Bietul om nu mai pridideste sã rãspundã la telefoane si sã coordoneze echipele de muncitori, care, atentie, muncesc la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, ca sã execute lucrãrile dispuse de CLM Bârlad. Muncesc bietii oameni de curg sudorile pe ei, ca sã asigure salariile inclusiv conducãtorilor societãtii, care, iatã, si-au luat cu totii o perioadã de odihnã si relaxare. Gurile rele spun însã, cã mintile luminate de la SC Reiser si-ar fi luat pauzã de la muncã în mod intentionat, ca sã tergiverseze executia sensului giratoriu de la intersectia strãzii Popa Sapcã cu B-dul Republicii, spre satisfactia opozantilor politici ai primarului Boros. Edilul chiar i-a sunat pe cei de la Reiser, dar mare i-a fost mirarea când a aflat cã toatã conducerea a fost rãpusã de zãbuseala de afarã si a plecat la relaxare!

SC Reiser Ldp Bârlad este societatea de constructii de drumuri la care unic actionar este CLM Bârlad. De ceva vreme însã, de când nouã consilieri PNL din cadrul consiliului local au cerut ca aceastã societate sã fie închisã, deoarece salariile sefilor (11 persoane TESA) sunt nejustificat de mari, mai bine zis cei 11 iau salarii în total de 100 000 de lei lunar, iar 39 de muncitori împart si ei 100 000 de lei, opozitia din CLM a fãcut front comun cu cei de la Reiser. Având asadar sustinerea lor în CLM, cei din conducerea societãtii au decis sã facã tot ce, probabil, li se dicteazã de cãtre sustinãtorii lor! Asa cã, toatã conducerea Reiser, de la directorul interimar (pus de PNL!) , inginer sef, sefii de echipã, de coloanã, de la resurse umane au plecat în concedii de odihnã sau medicale! La birou se mai aflã doar Mihai Anghelutã, care se ocupã cu achizitiile si coordoneazã cele patru echipe de pe teren. Echipele de muncitori care lucreazã cu asfalt fierbinte, la temperaturile mari de afarã, uneori de peste 35 de grade la umbrã, nu pleacã în concedii! Pentru cã o societate de constructii, care lucreazã la drumuri, cel mai mult lucreazã vara, nu iarna! Deoarece de luni, 27 iulie, s-a dat undã verde executiei sensului giratoriu de la intersectia strãzii Popa Sapcã cu B-dul Republicii (DN 24), am mers sã vedem stadiul lucrãrii si am rãmas fãrã cuvinte când am vãzut cã sunt doar trasate câteva linii si atât! Nici urmã de muncitori la aceastã lucrare!

Primarul Bârladului suspecteazã un sabotaj!

Am sunat imediat la primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros, care ne-a rãspuns si a rãmas fãrã cuvinte când a aflat cã nu sunt muncitorii la lucru. Ne-a rugat sã revenim cu un telefon pentru a afla si el care este situatia.

„Am sunat la SC Reiser Ldp si mi-a rãspuns unul dintre salariati, Mihai Anghelutã, care mi-a confirmat cele sesizate de dumneavoastrã, anume cã întreaga conducere a societãtii Reiser este în concediu! Este de neconceput asa ceva! Reiser este o societate de constructii, iar în constructii, mai ales cele care se fac în aer liber, cel mai mult se lucreazã vara, nu iarna! Cred cã se vrea întârzierea lucrãrilor la sensul giratoriu, iar mie asta îmi miroase a sabotaj. Trebuie sã facem achizitii, nu ne putem permite sã întârziem lucrarea. O sã facem si niste verificãri la aceastã situatie”, a spus primarul Dumitru Boros.

Mihai Anghelutã dã asigurãri cã nu se va întârzia lucrarea!

Am contactat si noi pe inginerul Mihai Anghelutã, care ne-a precizat cã este adevãrat cã toatã conducerea a plecat, fie în concediul medical (inginerul sef), fie în concediul de odihnã (director interimar, sefii de echipe, de coloanã, de la resurse umane etc).

„Eu nu fac parte din conducere. Dar sã stiti cã lucrãrile de la sensul giratoriu sunt în curs. Sunt achizitionate si semnele de circulatie, este drept cã nu toate, dar majoritatea sunt achizitionate, cã ele sunt foarte multe, vreo 30 si ceva, iar în mare noi le avem. În timpul montajului o sã le completãm si pe celelalte. Pe muncitori eu îi coordonez. Fiind si foarte cald afarã, muncesc cam greu, dar asta e. E greu si vara când e cald, e greu si iarna când e frig. Dar sã stiti cã de mâine (astãzi – n.r.) cel mai târziu de poimâine, în mod sigur (vineri – n.r.) vom intra la sensul giratoriu”, a spus Mihai Anghelutã.

Pe site-ul www.vremeanoua.ro gãsiti documente explozive privind felul în care se lãfãie în banii publici protipendada de la SC Reiser, care acum stã în concediu, în timp ce muncitorii cu salarii mici, muncesc… Aceasta este realitatea, pe care a vrut sã o tinã ascunsã unii, iar altii au tãcut… pânã n-au mai putut!

Comment As:

Comment (0)