imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Condamnat după ce a accidentat mortal un preot pe o trecere pentru pietoni

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat, zilele trecute, pe șoferul care a accidentat mortal preotul Vasile Adiaconiţei în luna aprilie 2018.

Șoferul a fost, inițial, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă la 1 an și 4 luni de închisoare, un termen de supraveghere de 2 ani și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Curtea de Apel Bacău a majorat pedepsele astfel:

Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului prin sentința apelată, de la 1 an şi 4 luni închisoare la 2 (doi) ani închisoare. Majorează termenul de supraveghere de la 2 la 4 ani. Majorează numărul de zile de muncă în folosul comunităţii la care a fost obligat inculpatul de la 60 la 120. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii.” – potrivit instanței, decizia fiind definitivă.

Accidentul a avut loc pe 15 aprilie 2018, în fața spitalului din Târgu-Neamț.

Conform cercetărilor polițiștilor de la acea dată, un tânăr de 22 de ani, din Târgu-Neamţ, a condus un autoturism pe strada Ştefan cel Mare, unde a surprins şi accidentat un pieton angajat în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.

Victima, un bărbat de 52 de ani, din Petricani, a fost transportată la spitalul din Tîrgu-Neamţ, pentru îngrijiri de specialitate.

Medicii din Târgu-Neamț l-au trimis la un spital din Iași, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. A doua zi, din nefericire, a decedat.

Comment As:

Comment (0)