imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

ULTIMA ORĂ! Marian Oprișan i se adresează președintelui României printr-un Protest Public față de situația dezastruoasă în care se află Vrancea în ceea ce privește cazurile de COVID-19

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a remis presei un Protest Public adresat președintelui Klaus Iohannis prin care solicită să discute cu premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru a schimba actuala conducere a Direcției de Sănătate Publică Vrancea (DSP). Șeful administrației județene a precizat că actuala conducere este una neprofesionistă și trebuie schimbată cu o echipă de specialiști, care să oprească avalanșa de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Marian Oprișan și-a motivat solicitarea ca urmare a înregistrării unui număr mare de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Practic, județul Vrancea se află pe locul trei la nivel național, fiind înregistrate miercuri 1.448 de cazuri.

“Îi solicit președintelui României Klaus Iohannis să îi cheme pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și să numească la DSP Vrancea o echipă știutoare de carte. De asemenea, să trimită în Vrancea o echipă de epidemiologi care să realizeze aceste anchete și care să ne ajute să izolam acest focar în așa fel încât să nu punem în pericol cetățenii județului nostru”, a afirmat Marian Oprișan.

Președintele Consiliului Județean a arătat că, la conducerea DSP Vrancea, ministrul Sănătății l-a numit pe concubinul consilierei prim ministrului Ludovic Orban, Ana Maria Dumitriu.
“La DSP a fost numit concubinul doamnei Ana Maria Dumitriu. Doamna este consilier la Cancelaria prim ministrului, doamna care a sponsorizat campania electorală cu bani de la ministrul Lucrărilor Publice cu vreo 300 de mii de euro. Concubinul domniei sale este medic stomatolog la o comuna din vârful muntelui, de la Soveja, fără niciun fel de experiență, a fost numit director la DSP Vrancea fără a avea niciun fel de cunoștințe epidemiologice. În acest context, anchetele epidemiologice aproape nu există sau nu se fac”, a susținut președintele Marian Oprișan.
Redăm mai jos textul integral al protestului public semnat de președintele Marian Oprișan:

 

PROTEST PUBLIC
Adresat Președintelui României, domnul Klaus Werner Johannis

 

Excelența Voastră, Domnule Președinte,

În calitate de reprezentant legal al cetățenilor din Județul Vrancea, solicit intervenția dumneavoastră în regim de urgență pentru salvarea vieților cetățenilor din Județul Vrancea.
Din păcate, județul Vrancea se află într-un top nefericit, ca urmare al numărului alarmant de persoane infectate COVID-19. Vrancea se află, ca număr de cazuri, cu mult peste județe cu populație mai numeroasă – Iași, Constanța, Mureș sau Cluj – și toate acestea ca urmare a gestionării COMPLET DEFECTUOASE a pandemiei de către reprezentantul Guvernului României în teritoriu.
Pentru că prietene, rude și afini ai unor potentați ai PNL Vrancea și-au dorit cu ardoare funcții de conducere, am ajuns în situația ca în primele săptămâni de la debutul pandemiei să fie schimbate conducerile Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani și Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, instituții aflate în linia întâi și care aveau cel mai mult nevoie de un management profesionist și experimentat.
Așa am ajuns ca, după patru luni de la debutul pandemiei, Vrancea să fie pe primele trei locuri ca număr de îmbolnăviri și să riște să fie declarată ZONĂ DE CARANTINĂ.
Drepturile, și mai ales libertățile cetățenilor Județului Vrancea, riscă să fie, din nou, limitate ca urmare a neștiinței și lipsei de profesionalism a prefectului județului Vrancea, directorului DSP Vrancea și managerului Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani.
În urmă cu patru luni, prefectul județului a solicitat cu mare tam-tam conducere militară la Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani și asta, într-un moment în care județul Vrancea se afla la jumătatea clasamentului în ceea ce privește numărul de infectări. S-a dovedit, foarte repede, că interesul acestui demers a fost doar pentru a justifica schimbarea managerului cu o rudă a sa! Mai exact, cu nepoata sa, medic stomatolog într-o comună din județul Vrancea, persoană fără niciun fel de experiență managerială!
De asemeni, în aceeași perioadă, același prefect solicită ministrului sănătății și schimbarea conducerii Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Și astfel, în plină pandemie, a mai fost numit un director tot fără nicio experiență managerială, stomatolog într-o comună de munte din județul Vrancea, al cărui singur atu a fost relația de concubinaj cu Ana Maria Dimitriu, cea care s-a afirmat prin sponsorizarea PNL Vrancea la alegerile europarlamentare din 2019 cu suma de 1,4 milioane lei, actualmente consilier al primului ministru.
De altfel, trebuie sa se știe că întreg corpul medical de la nivelul județului Vrancea este oripilat de incompetența și lipsa de experiență a celor puși să coordoneze și să conducă într-o asemenea perioadâ atât la DSP cât și la cea mai mare unitate spitalicească din județ.
Sunt convins că focarul din Vrancea se datorează incompetenței și inconștienței noii conduceri a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Sunt convins că gestionarea testărilor și a procedurilor specifice coronavirusului de către persoane fără nici cea mai mică vechime și experiență în domeniu (manichiuriste, activiste de partid din Organizația PNL Vrancea, prietene și afini) ne-a adus în situația în care ne aflăm.
Dincolo de cancan, realitatea este că anchetele epidemiologice care ar trebui să temporizeze și să limiteze transmiterea bolii se fac sporadic și extrem de neprofesionist. Dincolo de cancan, testările se fac de către angajați noi, fără experiență, ceea ce generează foarte multe teste incerte. Tocmai de aceea există inclusiv suspiciunea că DSP Vrancea controlează din ”condei” rezultatele testelor COVID-19 și că declară mai puține persoane infectate. 

Întrebați orice companie sau instituție publică cu angajați sau rude infectate COVID-19 când și dacă DSP Vrancea a făcut anchete epidemiologice! Răspunsul este unul crunt! Veți afla că instituția le-a făcut tardiv sau deloc!
Astăzi, din nefericire, suntem pe locul 3 în România la mia de locuitori în ceea ce privește numărul de infectări și transmiterea comunitară. Se fac analize în care se ia în calcul carantinarea județului Vrancea, dar cei responsabili nu mai solicită nici un fel de măsuri, ca și cum totul ar fi bine!

Ce trebuie să mai știți este faptul că, în aprilie a.c., am achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani un aparat de testare PCR cu 2.000 kit-uri al cărui rol era, în primul rând, testarea periodică a personalului medical și a pacienților. Șocant este că după trei luni de zile de la achiziție, Prefectul Județului nu ia nici o măsură față de noul manager care refuză punerea în funcțiune a acestui aparat. Presupun că relația de rudenie dintre aceștia – suficientă pentru numire – nu îi permite să ia măsuri!
Tocmai de aceea, nu mă adresez Ministerului Sănătății, pe care îl consider complice la nenorocirile care se întâmplă în acest moment în Județul Vrancea, ci mă adresez dumneavoastră, în calitate de Președinte al tuturor românilor, dar și în calitatede șef al CSAT!

Nu vreau ca Vrancea să fie CARANTINATĂ!
Nu vreau ca cetățenii din Vrancea să se îmbolnăvească pe capete pentru că nu sunt efectuate teste și nu se fac anchete epidemiologice care să ducă la izolarea celor infectați!
Nu vreau să moară nici un vrâncean pentru că nimeni nu a avut curajul să vorbească despre interesele electorale și politice ale unui grup de interese constituit în jurul PNL Vrancea!

Pentru toate acestea, solicit în mod public Excelenței Voastre analizarea cu seriozitate și responsabilitate a situației reale de sănătate din Județul Vrancea și luarea unor măsuri urgente menite să stabilizeze situația.
Consider că acest lucru se poate face DOAR cu o echipă de epidemiologi specialiști, detașați din centre universitare care, în primul rând, să realizeze anchete epidemiologice serioase, să pună în funcțiune aparatul de testare PCR de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani și să se asigure că testele sunt realizate corect și în număr suficient.
Nu în ultimul rând analiza dumneavoastră ar trebui să ia în calcul și numirea la conducerea DSP Vrancea a unei echipe cu știință de carte și responsabilă și, nu în ultimul rând, demiterea Prefectului Județului Vrancea.
Vă reiterez că sunt siderat să constat că Prefectul și șeful DSP sunt într-un dezacord total cu declarațiile publice ale domniei voastre și asta reiese din totala relaxare și nonșalanță cu care cei doi tratează pandemia COVID-19 din Vrancea, ducându-mă la bănuială că ei nici nu cred în existența coronavirusului.

Marian Oprișan,
Președintele Consiliului Județean Vrancea
        sursa: monitoruldevrancea

Comment As:

Comment (0)