imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Revoltă la Transurb după ce un șofer a fost confirmat cu coronavirus: “ne dau o singură mască pe zi, deținuții călătoresc în regim special”

Un șofer de autobuz al Transurb Vaslui a fost confirmat cu Covid-19. Este primul angajat al societății de transport public infectat cu noul coronavirus. Bărbatul a început să tușească și să se simtă rău vineri dimineață, astfel că și-a luat liber până după-amiază pentru a merge la spital să-și facă testul. Rezultatul pozitiv a venit sâmbătă și a sădit panică în cadrul societății de transport a orașului. Colegii șoferului spun că zilnic se expun riscului de a se infecta cu coronavirus, mai ales că cei din conducere nu le asigură suficiente materiale de protecție. “Noi nu putem face triajul epidemiologic al celor care urcă în autobuz, de asta riscul e foarte mare în fiecare zi. Suntem nemulțumiți că ni se asigură o singură mască de protecție pe zi, ceea ce e foarte puțin. Intrăm în contact cu foarte multe persoane, unii dintre noi suntem nevoiți acum să vindem și bilete, expunerea e foarte mare”, ne-a declarat șoferul unui autobuz. Aceștia spun că singurii călători care beneficiază de un tratament special din partea Transurb sunt deținuții Penitenciarului Vaslui, care sunt scoși la diverse munci prin oraș. “~n fiecare dimineață, înainte să mergem să îi luăm, mașina se dezinfectează. Seara, când trebuie să-i ducem înapoi, la Penitenciar, la fel, se dezinfectează mașina. Poate nu ar fi rău ca aceste dezinfectări să se facă mai des, nu doar când vine vorba de deținuți. Trebuie manifestată aceeași grijă și față de cei care cumpără bilete pentru a merge cu autobuzele Transurb, vasluienii care în fiecare zi merg la muncă”, a mai spus șoferul societății de transport public.
.
“Eu nu mă pot ocupa și de împărțirea măștilor”
.
Contactată telefonic, Mariana Plăcintă, directorul executiv al Transurb ne-a confirmat că un angajat al societății a fost confirmat cu coronavirus, în prezent acesta fiind internat la Spitalul “Elena Beldiman” din Bârlad. “Este adevărat că avem un șofer cu COVID-19. Ieri ne-a informat, iar noi am informat mai departe instituția abilitată, în speță Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Noi am primit confirmarea luni, dar șoferul și-a făcut testul vineri. I-a venit rău în acea zi, ne-a anunțat că vine în schimbul doi. ~ntre timp a mers la spital pentru a-și face testul. Duminică i-a venit rezultatul, iar pe noi ne-a anunțat luni dimineață, că nu mai poate veni la serviciu pentru că a fost confirmat pozitiv. Acum e internat la spitalul din Bârlad. Cât despre neajunsurile în ceea ce privește materialele de protecție pot să vă spun că noi avem suficiente măști, iar dacă este vreun angajat care vrea să ia una nouă, o poate face fără nicio problemă. Ei în fiecare dimineață primesc câte o mască și semnează pentru ea. Dar sunt șoferi care iau câte două-trei măști, nu doar una. Eu nu pot să gestionez și situația asta, a măștilor, dar vă asigur că nu sunt probleme din acest punct de vedere”, ne-a declarat conducerea Transurb Vaslui.
Comment As:

Comment (0)