imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Scandal pe voturi la Sectorul 1 - Clotilde Armand acuză încercări de intimidare a procurorului Sprîn

Scandal pe voturi la Sectorul 1 - Clotilde Armand acuză încercări de intimidare a procurorului Sprîncu, preşedintele biroului / Tudorache: Ce renumărare? E bătaie de joc. Vreau reluarea alegerilor / Explicaţiile Jandarmeriei / Reacţia lui Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, întrebat despre imaginile cu persoane care par că umblă la voturi în Biroul Electoral al Sectorului 1, că pe baza procesului-verbal încheiat în secţiile de votare, candidatul PNL şi USR-PLUS, Clotilde Armand, a câştigat la o diferenţă de peste o mie de voturi. El a menţionat că nu înţelege de ce sediul Biroului Electoral este într-o clădire a Primăriei, iar la etajul doi din acel imobil se afla o echipă de campanie a primarului Dan Tudorache. Referitor la renumărarea voturilor, Orban a afirmat: "În politică trebuie să ştii şi să câştigi, trebuie să ştii şi să pierzi. (...) Firea trebuie să înţeleagă că bucureştenii nu au mai vrut-o primar general”. Candidata PNL - USR PLUS la Primăria Sectorului 1 Clotilde Armand explică imaginile difuzate de Antena 3 în care persoane prezentate ca fiind membri USR par că umblă la sacii cu voturi, la Biroul Electoral al Sectorului 1, afirmând că în imagini apare şi preşedintele biroului, procurorul Sprîncu Nicolae, care a decis să fie numărate semnăturile votanţilor de pe listele electorale şi care a invitat candidaţii şi observatorii pentru a-i convinge că procesul este transparent şi nu se produc fraude prin manipularea sacilor. Ea afirmă că cei care apar în imagini manipulând sacii sunt membri ai personalului tehnic al biroului electoral şi acuză încercări de intimidare a procurorului Sprîncu. Candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Sectorului 1, primarul în funcţie Dan Tudorache, doreşte reluarea alegerilor la Sectorul 1, după apariţia acestor imagini. De asemenea, el crede că se impune şi reluarea alegerilor pentru Primăria Capitalei, considerând că dacă la un sector s-a întâmplat aşa înseamnă că a fost viciat şi votul pentru Primăria generală. Jandarmeria Bucureşti precizează, referit că încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul care asigura paza întocmind de fiecare dată un proces-verbal.

 

”Poate vreţi să auziţi adevărul şi ce căutau colegii mei în sala BES 1: în imaginile prezentate publicului la A3 apare şi preşedintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae; preşedintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanţilor de pe listele electorale permanente, complementare şi suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanţilor scris în Procesul Electoral; preşedintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidaţi - observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent şi nu se produc fraude prin manipularea sacilor;  BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puţin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire”, susţine Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Ea mai relatează că persoana care apare în imagini căurtând şi apoi manevrând un sac este personal tehnic al BES 1.

”Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secţii de vot, un anume Dan, şoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1, pe timpul desfăşurării activităţii BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1. Toată această manipulare ordinară orchestrată de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, preşedintele BES 1, care astăzi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului (asta dacă aţi urmărit declaraţia lui Marcel Ciolacu, în care spune că procurorul este şi el implicat). Nu noi suntem vizaţi de acest măcel mediatic, procurorul, preşedinte BES 1 este cel vizat”, scrie Armand.

Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Jandarmeria a transmis că voturile se află într-o zonă restricţionată, păzită şi nimeni nu a avut acces. Poliţia va ridica imaginile pentru verificări. Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, care, potrivit datelor provizorii, a pierdut cursa pentru un nou mandat, cere repetarea alegerilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere anularea alegerilor din Bucureşti, acuzând fraudarea acestora de către USR PLUS şi solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.

 

 
 
Comment As:

Comment (0)