imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Meteorologii au actualizat prognoza şi anunţă cod portocaliu de vânt, viscol şi vizibilitate redusă

Meteorologii au actualizat prognoza şi anunţă cod portocaliu de vânt, viscol şi vizibilitate redusă în zonele montane / A fost emis şi un cod galben de vânt, ninsori viscolite şi polei pentru întreaga ţară / Avertizarea de răcire a vremii, prelungită

Meteorologii au actualizat, joi, prognoza pentru următoarele zile şi anunţă cod portocaliu de vânt, viscol şi vizibilitate redusă în zonele montane Rafalele vor depăşi 130 de kilometri la oră. În plus, a fost emis şi un cod galben de vânt, ninsori viscolite şi polei pentru întreaga ţară. De asemenea, avertizarea de răcire a vremii a intrat în vigoare la ora 12.00 şi a fost prelungită până luni.

Potrivit ANM, în intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00, este cod galben de răcire accentuată în toate regiunile. 

”Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în vest, nord, nord-est şi centru, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade”, a transmis ANM. 

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade. Vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa.

De asemenea, a fost emis cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării; ninsori temporar viscolite şi polei în nord-vest, nord, centru, est şi sud-est, de joi până vineri, la ora 18.00. 

”Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) şi în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau gheţuş. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55...65 km/h şi temporar peste 70...80 km/h, mai ales în centru, sud şi est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, a mai transmis ANM. 

Meteorologii anunţă că intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse şi în special în zonele de munte şi în Moldova.

De joi, de la ora 18.00, până vineri la aceeaşi orpă, va fi cond portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă. 

”În intervalul menţionat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110...130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m”, a precizat ANM. 

Comment As:

Comment (0)