imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Poziția lui Klaus Iohannis față de carantinarea totală a României înainte de sărbători

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți seară o conferință de presă la Palatul Cotroceni, la finalul unei ședințe de evaluare a măsurilor luate pentru combaterea noului coronavirus. La ședință au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii Sănătății și Apărării, șeful DSU, Raed Arafat, precum și managerii mai multor spitale și reprezentanți ai medicilor de familie. Întrebat despre măsurile dure care s-ar putea lua în situația în care actualele restricții nu vor avea efect, președintele a spus că nu ia în calcul carantinarea totală.

Klaus Iohannis spune că autoritățile nu iau în calcul o carantinare totală de sărbători

Întrebat dacă pe teritoriul României ar putea fi impusă o carantină totală, președintele Klaus Iohannis a spus că autoritățile nu iau în calcul această măsură restrictivă nici în acest moment și nici de sărbători.

„Nu luăm în calcul acum o carantinare totală, nici de sărbători”, a spus președintele.

Klaus Iohannis, despre criza de la ATI

Klaus Iohannis a afirmat marți seară că în cadrul fiecărei întâlniri pe care o are cu premierul Ludovic Orban, aduce în discuție problema pacienților care trebuie să fie transferați în alte județe din cauza crizei de paturi din secțiile ATI din țară.

„Cu siguranță se vor găsi locuri. La fiecare întâlnire pe care o am cu premierul, eu aduc pe tapet această problemă, a locurilor de la ATI și de la săptămână la săptămână numărul paturilor a crescut și va crește în continuare. Este însă o cursă complicată, aceste locuri se creează destul de greu și pandemia se răspândește repede. De aceea trebuie să fim cu toții responsabili și să respectăm restricțiile impuse de guvern”, a spus Klaus Iohannis despre criza de paturi de la ATI.

gandul.ro

Comment As:

Comment (0)