imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Ucigașii românului aruncat de viu într-un canal din Spania vor sta 16 ani la pușcărie

Justiţia spaniolă a dat verdictul în cazul tinerilor care au ucis în bătaie un român şi l-au aruncat în canal când încă agoniza. Alexandru Walter Boghiu avea 22 de ani când şi-a găsit sfârşitul în canalul Viñao, în Boborás, pe 20 decembrie 2014, scrie Adevărul.

Criminalii, Eduardo Lopez Fernandez şi Oscar Estevez Lopez, au fost condamnaţi defintiv la câte 16 ani de închisoare după ce l-au bătut cu bestialitate pe Alexandru şi l-au ucis, aruncându-l când era încă viu în canal, scrie adevarul.ro.

În plus, Curtea Supremă Spaniolă a stabilit că cei doi trebuie să o despăgubească mama victimei cu suma de 106.000 de euro. Sentinţa este definitivă. Curtea Supremă a respins apelul depus de inculpaţi împotriva rezoluţiei Curţii Superioare de Justiţie Galicia, care a confirmat verdictul Tribunalului Provincial din Ourense.

Alexandru îi cunoștea pe cei doi tineri spanioli care i-au adus sfârşitul. În seara fatidică, tânărul a petrecut în casa lui Eduardo, împreună cu acesta și cu Oscar Lopez. La un moment dat a izbucnit un conflict între român şi Oscar, însă scandalul a fost aplanat, scrie lavozdegalicia.es.

Câteva ore mai târziu, situația a degenerat și cei trei s-au luat la bătaie. Decişi să-i dea o lecţie românului, spaniolii l-au urcat în maşină, unde au continuat să-l lovească și l-au dus la canalul Viñao, unde Oscar l-a îmbrâncit pe român în apă când încă era viu.

Comment As:

Comment (0)