imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Constanţa: Inspectoratul Şcolar a stabilit că elevul care a căzut de etaj, la începutul lunii, făcea

Constanţa: Inspectoratul Şcolar a stabilit că elevul care a căzut de etaj, la începutul lunii, făcea parte din grupa care desfăşura activităţi online

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a stabilit că elevul care a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuinţe din municipiul Constanţa, eveniment petrecut la începutul acestei luni, se afla în acel moment în grupa de la unitatea de învăţământ care desfăşura activităţi online. În prezent, starea sa de sănătate este bună.

 

Inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Sorin Mihai, a declarat, vineri seara, că ISJ a analizat incidentul de săptămâna trecută, când un elev a căzut de la etaj. 

 

"Elevul care a căzut de la fereastra apartamentului în data de 1 octombrie, înscris la o unitate de învăţământ din municipiul Constanta, făcea parte în momentul respectiv din grupa care desfăşura activitate online în regim asincron (activitate derulată într-un mediu virtual de învăţare în cadrul căreia elevii şi cadrele didactice nu sunt conectaţi simultan), cu respectarea Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal”, a explicat inspectorul şcolar general. 

 

El a menţionat că, deşi şcoala respectivă dispune de platformă de învăţare, elevii au fost distribuiţi în grupe, având în vedere numărul mare al acestora. 

 

"Unitatea de învăţământ dispune de platformă de învăţare, dar numărul mare de elevi a determinat distribuirea acestora în grupe de lucru. Deşi s-a avut în vedere varianta instalării panourilor de plexiglas care să asigure prezenţa integrală, părinţii au insistat în direcţia respectării unei distanţe de minimum un metru între elevi, chiar dacă se vor instala dispozitivele respective”, a afirmat Sorin Mihai. 

 

El a precizat că, în prezen,t starea elevului este bună. 

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că, în 1 octombrie, a fost solicitat să intervină pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa după ce un copil de şase ani a căzut de la etaj. Acolo s-au deplasat două echipaje SMURD pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. Copilul a fost transportat cu echipajul de terapie intensivă mobilă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acesta fiind intubat, inconştient, dar starea sa era stabilă, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi cu privire la faptul că un copil de şase ani a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuinţe de pe bulevardul Aurel Vlaicu.

 

"Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit, din primele verificări, faptul că minorul s-ar fi aflat singur în imobil, părinţii fiind plecaţi la serviciu”, a transmis IPJ Constanţa, fiind deschis un dosar penal în acest caz.

 
 
Comment As:

Comment (0)