imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online!

Premierul Orban a subliniat faptul că toate cadrele didactice trebuie să învețe să predea în mediul online, în contextul pandemiei de coronavirus: „ Asta este obligaţia cadrului didactic, de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a declarat prim-ministrul, miercuri, la Galați.

„Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a declarat Orban.

Premierul a atras atenția asupra faptului că profesorii trebuie să se adapteze și să-și îmbunătățească nivelul competențelor digitale, pentru a putea oferi cunoștințe elevilor, în orice condiții.

Orban: Profesorii trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online

„Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru”.

De asemenea, Orban a vorbit și despre situația școlilor în care se organizează secții de votare.

„În şcolile în care se organizează secţii de votare trebuie făcute toate procedurile sanitare înainte şi după ziua votului, probabil două zile după vot, în care va fi organizat învăţământul online. Astăzi (miercuri-n.r.) va fi emis ordinul ministrului Educaţiei în acest scop. Din ceea ce ştiu eu, înainte de alegeri, era vorba doar de ziua de vineri când se vor face cursuri online, dar nu aş vrea să vă dau eu această informaţie, Ministrul Educaţiei va emite azi ordinul”, a afirmat Orban.

Comment As:

Comment (0)