imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Un preot îmbrăcat în combinezon la o slujbă de înmormântare, subiect de glume pe internet. Reacția BOR: “E preferabil să exagerezi cu protecția, decât să o ignori total”

Preotul a ajuns subiect de glume pe internet, deși a povestit că a dorit să evite infectarea cu noul coronavirus

Preotul a povestit pentru presa locală că a dorit în acest fel să își ia măsuri suplimentare de protecție în contextul în care bărbatul decedat a fost diagnisticat cu COVID-19: “Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care cred în aşa, există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care … Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat“, a declarat preotul, pentru 10News Media.

Odată ajunsă pe rețelele de socializare fotografia cu preotul îmbrăcat în combinezon a devenit subiect de glume pentru unii:

„De pe ce planetă a venit acest astronaut?“

„Se duce pe Lună???“

„Nu am cuvinte. Chiar o fi un preot sub combinezon? De la astfel de preoţi aşteptăm cuvânt de învăţătură? Mai e un pas să slujească aşa şi în Sf. Altar. A luat exemplu de la preoţii care au purtat sicriul PS Pimen. Frica de moarte este mai mare decât frica de Dumnezeu şi de viaţa veşnică“.

Reacția BOR despre acest caz

Despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat pentru B1.RO că în acest context este mai bine “să exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”.  

“Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amanunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”, este răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

b1.ro

Comment As:

Comment (0)