imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Gata cu joaca! Ieșenii care nu poartă mască de protecție atunci când ies din casă sunt amendați pe loc. Oamenii legii intervin cu echipaje mărite în parcuri și locurile aglomerate din Iași!

Polițiștii locali și cei din cadrul Poliției Române au intensificat acțiunile de sancționare a ieșenilor care nu poartă mască de protecție în afara locuințelor individuale. În contextul intensificării ritmului transmiterii și infectării populației cu virusul SARS-COV-2, oamenii legii acționează în zonele aglomerate ale Municipiului Iași, în piețele agroalimentare, esplanade, alei pietonale, precum și în mijloacele de transport public. La nivelul Iașului, între 30 și 80 de ieșeni sunt sancționați zilnic pentru că nu respectă măsurile sanitare de prevenire și protecție adoptate la nivel național și local

Polițiștii locali ieșeni alături de polițiștii din cadrul IGPR au intensificat acțiunile pentru diminuarea raspândirii virusului SARS-COV-2, având în vedere numărul mare de cazuri confirmate în ultima perioadă la Iași. Dacă până zilele trecute oamenii legii aplicau sancțiuni doar în cazuri izolate pentru nepurtarea măștii de protecție, deși acest lucru este obligatoriu, autoritățile au înăsprit măsurile și au trecut la sancțiuni după o lungă perioadă de acțiuni de prevenție.

„Având în vedere numărul mare de infectări cu noul coronavirus, atât MAI, cât și Poliția Locală au intensificat toate acțiunile ce țin de protecția sanitară a populației. Se acționează în echipaje mixte de polițiști locali și cu cei din cadrul Poliției Române, iar în ultima săptămână au fost aplicate mult mai multe amenzi față de perioada precedentă. Spre exemplu, în ultima săptămână s-au aplicat între 30 și 80 de amenzi pe zi pentru nepurtarea măștii de protecție, iar sancțiunile au fost cuprinse între 500 și 2.500 lei”, a explicat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Prevenția nu a dat roade la Iași, oamenii legii aplică zilnic între 30 și 80 de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

Din cauza numărului alarmant de cazuri din ultima perioadă, oamenii legii alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași acționează în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, polițiștii locali au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor, au colaborat cu angajații din cadrul Eco-Piața, precum și zonele de agrement cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție.

bzi.ro

 

Comment As:

Comment (0)