imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Explozie de cazuri de Covid-19 la un spital din Iaşi. Focar şi la o societate comercială

Numărul cazurilor de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri a ajuns astăzi la 100, după ce astăzi Direcția de Sănătate Publică Iași a confirmat încă 46 de cazuri, dintre care 39 sunt pacienți și șapte sunt salariați. In cazul focarului din data de 17.10.2020, au fost confirmate cu noul coronavirus 51 de cazuri (44 de pacienţi şi 7 salariaţi).

„La testarea din data de 18.10.2020 s-au mai identificat 46 cazuri pozitive (39 pacienti si 7 salariati). Salariaţii pozitivi au fost evaluaţi de medic infecţionist şi sunt izolaţi la domiciliu. S-au luat măsuri generale de prevenire a transmiterii”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

„Ancheta este încă în desfăşurare, aşteptăm încă rezultate, am testat tot ce înseamnă angajaţi şi pacienţi. Până acum au fost forme uşoare spre medii, probleme pe care le putem controla, a fost un singur pacient în stare mai gravă, care a fost transferat la Botoşani şi un alt pacient transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar care e în stare mai bună acum”, a precizat jr. Victor Idricianu, managerul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă de la Grajduri.

Alte focare în Iași:

-        SPITALUL CLINIC DE URGENŢE ”PROF. N.OBLU - Neurochirurgie 1 - au fost confirmaţi incă  doi salariaţi. In cazul acestui focar din data de 09.10.2020, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 8 persoane (6 pacienţi şi 2 asistente medicale). La retestare s-au mai depistat  2 asistenţi medicali.

-        SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI - SECŢIA NEUROCHIRURGIE 2 + a mai fost confirmat cu noul coronavirus  incă un asistent medical. In cazul acestui focar din 07.10.2020, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus     8 persoane (4 pacienţi, un medic, un brancardier şi 2 infirmiere)

      Masuri:

           La testarea personalului din data de 18.10.2020, s-a mai confirmat un asistent medical care a fost izolat la domiciliu.

-         SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAŞI - 3 salariaţi

Măsuri:

Personalul depistat pozitiv a fost evaluat medical şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiului.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numarului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a trei focare Covid-19 din Judeţul Iaşi

sursa:ziarul de iasi 

Comment As:

Comment (0)