imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Pacientii stau cu orele la Spitalul de Boli Infectioase pentru a fi evaluati dupa confirmarea cu covid 19

La Spitalul de Boli Infectioase este jale! Medicii nu au timp sa  respire iar pacientii asteapta cu orele pentru a fi evaluati.

Situatia  este determinata de faptul ca persoanele confirmate cu noul coronavirus vin sa fie evaluate de medici iar numarul lor este in crestere. 

Daca sunt asimptomatici sau cu forme usoare, dupa ce li se recolteaza sange si li se efectueaza radiografia pulmonara pot pleca  in locatia unde vor sta 14 zile in carantina. Acestia au de asteptat cateva ore bune pentru a beneficia de evaluare deoarece medicii sunt nevoiti sa evalueze cu precadere cazurile grave si foarte grave care sunt aduse cu ambulanta.

"Ca urmare, exista un numar mare de pacienti care asteapta la poarta spitalului, uneori un timp indelungat pentru ca si numarul acestor pacienti este foarte mare.  Pe de alta parte am marit numarul medicilor la camera de garda, de asemenea ne ajutam si cu personal auxiliar si cu toate acestea timpul de asteptare este mare. " a declarat prof. univ. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase. 

Conducerea spitalului considera ca exista o solutie pentru ca oamenii sa nu isi mai riste sanatatea asteptand cu orele 

" Ar trebui o esalonare de la Directia de Sanatate Public. In acest sens am vorbit cu domnul director Cepoi si acesta a spus ca  va da un  numar de telefon celor pozitivi, iar pe acest telefon sa se sune pentru a putea veni cumva esalonat la triajul spitalului si a evita o perioada de timp de asteptare  foarte lunga. " a mai spus Carmen Dorobat.

"Va asiguram de tot profesionalismul nostru si de buna credinta"

 

Comment As:

Comment (0)