imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Surpriză: în “Dosarul Pizza la Rutieră” apar plocoane şi pentru DSV şi DSP

Informaţii aflate în dosarul poliţiştilor rutieri din Iaşi care primeau atenţii în mâncare de la Pizzeria “Mamma Mia” duc şi spre alte instituţii de control.Oamenii legii de la Rutieră nu par a fi singurii funcţionari publici ce erau hrăniţi, pe gratis, de către reprezentanţii restaurantului. “Duc acolo moca, duc acolo, duc la DSV, duc la DSP” - asta spune, potrivit interceptărilor, într-o izbucnire nervoasă vizavi de amploarea acestor atenţii pretinse de oamenii legii managerul de la “Mamma Mia”. Va ajunge ancheta şi la alte instituţii de control ieşene?

 

Stenogramă incendiară obţinută de “Ziarul de Iaşi” în dosarul în care mai mulţi poliţişti rutieri sunt acuzaţi că au primit ciorbe şi pizza ca mită. Într-o discuţie interceptată de către reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi depusă la dosar, managerul de la “Mamma Mia”, Cosmin Andrei Hîncu, i se plânge unui coleg, despre care nu ştia că e colaborator al DNA, că e nevoit să împartă mâncare gratis şi pe la alte instituţii de control, nu doar la Poliţia Rutieră.

Convorbirea cu pricina a avut loc după ce Andrei Hîncu ar fi aflat, potrivit unor surse din anchetă, că SIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, investighează cazul poliţiştilor care primesc mâncare gratis. De asemenea, Hîncu s-ar fi supărat şi pe “amploarea luată de practica de a se oferi şi remite gratuit produse de catering poliţiştilor rutieri”. „Decizia numitului Hîncu Andrei Cosmin avea în vedere, pe de o parte, menţinerea protecţiei oferite de poliţiştii rutieri conducătorilor auto ai societăţii, în schimbul produselor de catering gratuite, şi pe de altă parte evitarea ca, în cazul unei anchete, şoferii care ar fi distribuit astfel de produse să poată fi audiaţi”, ne-au precizat surse din anchetă. Andrei Hîncu este acuzat de dare de mită, dar şi conducere fără permis, el şofând mult timp maşini fără a deţine permis pentru vreo categorie, posibil cu complicitatea celor de la Rutieră. El nu a dat declaraţii în faţa anchetatorilor, până acum.

O discuţie relevantă

Mai jos, o parte din discuţia purtată de Hîncu şi colegul său, care era colaborator al DNA, pe 13 ianuarie 2020:

HÎNCU Andrei-Cosmin: - Eu nu vreau să îi sun! Nu ... vreau să se liniştească treburile astea!  Un an de zile să nu mai avem discuţii cu ... !

P.A.C.: - Băi, decizia oricum e a ta! Dacă tu îmi zici, băi, nu mai răspunde, nu mai răspund! Dar ce...?

HÎNCU Andrei-Cosmin: -  Nu că nu mai răspunde! Eu n-am zis treaba asta, A.! Hai ca să nu ne-nţelegem greşit!

P.A.C.: - Băi, nu.. tu.. ! Dar nu ţi-am reproşat! Ţi-am zis că dacă tu zici... !

HÎNCU Andrei-Cosmin: - Nu! Problema mea era că eu nu vreau să dau nicăieri cu subsemnatul, da? Dacă ei vin aici, treaba lor, nu ştie nimeni ... ! Problema mea este de fapt că nu vreau să mai dau prin şoferi, asta este problema.

P.A.C.: - Da, am înţeles, gata! Te-am întrebat cum fac eu, dacă ... !

HÎNCU Andrei-Cosmin: - .... că toţi ce, ah, da, după aia, după aia că ei îs şmecheri pe stradă în p..a mea, din cauza asta! Înţelegi? Ei îs nişte urşi! Ah, mă doare-n p...! Îs de la Mamma Mia (n.r. - se referă la şoferii restaurantului)!

P.A.C.: - Şi după aia şi-n timpul liber şi toate alea!

(….)
HÎNCU Andrei-Cosmin: - Ai înţeles? Dar în fine! Ideea este următoarea: una că eu nu vreau să mai ducă şoferii, nu vreau să mai... că toată treaba pleacă de-aici! Duc acolo moca, duc acolo, duc la DSV, duc la DSP, duc acolo. Eu nu mai trimit pe şoferi! Nu mai trimit că (neinteligibil) ... şi după aia chiar Doamne fereşte o fi vreo belea, că nu vreau... !  Dar (neinteligibil) să vorbesc singur o lună de zile? 

Comment As:

Comment (0)