imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Cine sunt cei care vor conduce facultățile din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a prezentat astăzi în fața Senatului rezultatele concursului de decani.

Cu excepția Facultății de Matematică, au fost desemnate persoanele care vor conduce pentru următorii patru ani facultățile UAIC. Concursul se va relua fiindcă, conform metodologiei, nu au fost doi candidați înscriși, ci doar unul singur.

Noii decani sunt: Litere - Alexandru Gafton, Chimie - Aurel Pui, Istorie - Lucrețiu Bârliba, Drept - Ioana Costea, Fizică - Cristian Enăchescu, Geografie - Adrian Grozavu, Sport - Beatrice Abălașei, Filozofie - Tiberiu Șoitu, Biologie - Marius Ștefan, Psihologie - Ștefan Boncu, Teologie Ortodoxă - Ion Vicovan, Teologie Catolică - Ștefan Lupu, FEAA - Teodora Roman, Informatică - Adrian Iftene, Matematică - nu au fost 2 candidați, nu s-a luat o decizie.

Sunt o serie de nume noi, dar se remarcă Ioana Costea la Facultatea de Drept, o apropiată a rectorului Toader, al cărei soț i-a fost consilier cât a fost ministru al Justiției. Aceasta a fost vehiculată ca fiind un posibil prorector, dar un vid legislativ din Carta UAIC a împiedicat numirea acesteia. Ioana Costea a fost în vechea Comisie de Științe Juridice a CNATDCU și s-a pronunțat asupra acuzelor de plagiat din teza de doctorat a lui Codruț Olaru, spunând că teza nu a fost plagiată.

Comment As:

Comment (0)