imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Avertismentul lui Dăianu: Suntem în război. Criza nu se va termina nici în 2021

Criza nu se va termina nici în 2021. Suntem în război, economia fiind și ea o victimă, avertizează Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

Dăianu afirmă că toate companiile prviate mari se vor restructura, vor concedia oameni și ne putem confrunta cu o destabilizare socială de amploare.

„Un dușman misterios”

Natura acestui inamic al nostru este ceva încă misterios, operează insidios, se bizuie pe contagiozitate, spre deosebire de un război cald, cu avioane și tancuri, sau chiar spre deosebire de războiul hibrid, care se dă prin intermediul internetului. În acest război, pentru a învinge, pentru a nu avea un nou val, trebuie să respectăm niște reguli, a spus la Digi24 președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.

„Bugetul public este în continuare puternic afectat. Avem distorsiuni nu numai legate de o structură a economiei, avem diferențe mari de competitivitate din diferențe de salarii dintre oameni, dar avem și un regim fiscal profund inechitabil prin faptul că el nu promovează transparența, șansele egale. Sunt contributori care sunt onești, dar sunt și contributori care sunt de cealaltă parte”, a declarat Daniel Dăianu.

gandul

Comment As:

Comment (0)