imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

Americanii au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari din partea Volkswagen

Americanii au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari din partea Volkswagen, în scandalul legat de automobilele diesel poluante

Cumpărătorii americani de vehicule diesel poluante ale grupului german Volkswagen au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari, a anunţat luni Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a Statelor Unite, transmite Reuters.

Volkswagen a convenit să răscumpere sau să repare peste 550.000 de vehicule diesel poluante, după ce în 2015 a recunoscut că a folosit un soft ilegal pentru a trişa la testele de poluare.

Potrivit raportului final al FTC, peste 86% dintre americanii care au participat la acordurile cu VW au solicitat să îşi returneze automobilele în cadrul unui program de buyback sau să încheie mai devreme contractele de leasing, în loc să le repare.

Volkswagen a plătit peste 9,5 de miliarde de dolari consumatorilor americani, în timp ce compania Robert Bosch, furnizoare de componente pentru vehiculele VW, a plătit peste 300 de milioane de dolari consumatorilor americani.

 
 
Comment As:

Comment (0)