imagine imagine imagine
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
No icon

O tânără artistă din Germania a devenit star pe Tik Tok cu o melodie despre lupta ei cu epilepsia

Arista germană de 18 ani Zoe Wees a devenit o senzație pe internet cu o piesă melancolică despre lupta ei cu epilepsia, care i-a cucerit pe tineri și care au propulsat-o de pe Tik Tok în topurile internaționale, scrie BFMTV.com

Zoe are o voce sensibilă, dar puternică, și face din Control, melodia care a făcut-o celebră, o piesă care îți rămâne în minte. Single-ul a fost lansat în martie, chiar în timp ce Europa se confrunta cu primul val de coronavirus și multe țări intrau în carantină. În tot acest tip, Control a ajuns un hit internațional, plecând mai întâi de pe Tik Tok și ajungând pe posturi de radio de pe tot continentul.

Control are peste 92 de milioane de ascultări la nivel mondial, dintre care peste 850.000 vin săptămânal din Franța, țara în care piesa a prins cel mai bine. Este a treia cea mai căutată piesă de pe Shazam.

Pe Tik Tok, piesa a devenit un fenomen și i-a lansat practic cariera artistei: peste 54.000 de utilizatori i-au folosit melodia în clipurile lor.

„E așa ciudat. E grozav, pentru că eu iubesc Tik Tok. Am avut câteva întâlniri cu fanii de acolo și au fost așa drăguți cu mine. M-au susținut de la început și nu am cum să le mulțumesc suficient. Acum ies pe stradă și oamenii mă întreabă: Ești Zoe de pe Tik Tok?”, a spus ea, într-un interviu pentru BFMTV.com.

Piesa atinge o temă dificilă și foarte rar discutată la acest nivel: epilepsia. Zoe s-a confruntat cu această boală de la vârsta de 9 ani până la 15 ani.

„Cât timp am suferit de epilepsie rolandică, mă trezeam dimineaâa știind că urmează o criză cândva în timpul zilei. Eram foarte stresată, încercam să o controlez, dar era imposibil. Astăzi sunt sănătoasă, dar acea frică e încă puternică în mintea mea. Despre asta cânt în melodie”, spune artista, citată de BFM TV.

Zoe lucrează acum la noi melodii. Spune că vor fi toate melancolice. Chiar dacă piesele pot suna uneori vesele, versurile sunt întotdeauna triste.

„Am compus un singur cântec vesel în viața mea și nu vreau să-l mai cânt. Nu mă simt confortabil. Nu e autentic, nu mă reprezintă”, spune artista

sursa: g4media.

Comment As:

Comment (0)